Het gaat er niet om dat je maatje 36 hebt, maar gewoon over het hebben van een normaal en gezond lichaam.

Word ook jij chagrijnig van lange wandelingen of een dagje winkelen? Kun je moeilijk lang staan? Of zit jij beneden te wachten terwijl de rest van je familie een bergwandeling maakt? Heb je het gevoel dat er duizenden mieren door je benen lopen? En kun je ’s nachts niet slapen vanwege de kramp in je benen?

En hoe kan het, dat je, zelfs al vanaf jonge leeftijd, zo’n last kunt hebben van de je benen? Waarom doen ze pijn en voelen ze zo moe? Hoe kan het, dat je steeds vaker tijdens je sporten even een pauze moet nemen om dat vervelende gevoel uit je benen te krijgen? En wie heeft die ellendige rotan terrasstoelen uitgevonden die je benen af knellen terwijl je zit? Waardoor ontstaan elke keer weer die spontane blauwe plekken? Waarom heb je dat gevoel dat je je de dag door moet slepen en al moe bent voordat je bent opgestaan? Waarom mag je kind niet meer bij je op schoot springen of je man je niet meer onverwachts bij je benen pakken? Waarom ben je de hele dag bezig met dat lichaam? Je voelt het de hele dag en hebt overal pijn. En die onderrug, altijd gevoelig en nooit eens even ontspannen? En waarom hou je altijd zo veel vocht vast als je een lange vlucht of autorit hebt gemaakt? “Mijn sokken en schoenen staan gewoon in mijn voeten! Mijn man heeft dat niet, ik vind dat zo raar!”. En vind je het ook zo moeilijk om af te vallen? Of nog moeilijker om op gewicht te blijven?. Om moedeloos van te worden, of niet? Kijk en luister jij ook jaloers naar de succesverhalen van die mensen die het wel lukt? En waarom lukt dan dat afvallen maar niet? Welk dieet je ook volgt?

Heb je te horen gekregen dat je lipoedeem hebt? En zeggen artsen dat je daar maar mee moet leren leven? Heb je last van rusteloze benen en ligt dat volgens jou aan een slechte doorbloeding ook al zegt je huisarts van niet? Is je cholesterol te hoog, maar ben je het slikken van die cholesterolverlagers helemaal zat? Krijg je die laatste kilo’s na je zwangerschap er maar niet af en heb je het gevoel dat je lijf niet meer bij je past? Ben je je steunkousen zat en wil je niet langer met je klachten van het kastje naar de muur worden gestuurd? Heb je alles al geprobeerd, maar niets leek echt te helpen? Sleep je je door de dag en doen je benen voortdurend pijn? Chronische klachten die niet over willen gaan. Wat je ook doet. Sporten, diëten, steunkousen. Even vind je bevrijding, maar later zijn je klachten weer in volle glorie terug. Weet, je bent niet de enige. Bijna al mijn cliënten komen met dit soort verhalen.


“To awaken the body to be normal and natural”

Het hebben van gezonde bloedvaten is de basis voor een gezond lichaam. De diepe manuele schraap- en aanhaaktechnieken, van de Quadrivas Therapy die ik als Manueel Vasculair Specialist toepas, zorgen voor een volledig herstel van je bloedvaten. Daardoor wordt de microcirculatie geactiveerd en raken al je weefsels beter doorbloed. Dit heeft een genezend en afslankend effect en remt de vorming van nieuwe vet- en vochtafzetting. Spieren, gewrichten en banden worden soepeler, afvalstoffen en overtollig vet worden door het lichaam opgeruimd. Het lichaam komt in goede conditie en krijgt haar oorspronkelijke vormen terug.

Het is een zeer unieke vorm van behandelen en, dat durf ik echt wel te zeggen (want al mijn cliënten zeggen het ook), één van de meest complete massagetechnieken die er is.


BehandelingenAlgemene indicaties zijn onder andere oedemen, vasculaire (zowel arteriële als veneuze) insufficiëntie, slecht genezende wonden, optimaliseren van de doorbloeding voor- en na operaties (orthopedisch, cosmetisch) en wordt mijn techniek kan ook worden ingezet voor systemische aandoeningen, RLS (rusteloze benen) en spier- en gewrichtsklachten. In het bijzonder komen veel vrouwen met lipoedeem en lymfoedeem naar mijn praktijk.

Ik maak voor iedere cliënt een persoonlijk behandelplan, waarbij naast het geven van de behandelingen ik ook zeer kritisch kijk naar je eet- en leefpatroon, en ik geef je advies om dit eventueel te verbeteren of verwijs je door naar de leefstijlgeneeskundige waar ik mee samenwerk. Iedere behandeling die ik geef duurt 90 tot 120 minuten en je hele lichaam wordt door mij onder handen genomen.

De behandelingen kunnen in het begin best wel pijnlijk zijn. Bij iemand die een gezond lijf heeft zijn de manuele technieken intensief en nagenoeg pijnloos. Pijn bij de behandeling geeft aan dat er stagnatie is in het onderliggende weefsel en dat de bloedvoorziening onvoldoende is. Omdat de methode handmatig (manueel) wordt uitgevoerd is het een zeer lichaamsvriendelijke therapie. Tijdens de behandeling masseer ik altijd in evenwicht met je energie- en pijnniveau. De pijn neemt af naarmate het weefsel opknapt en je ervaart de massagetherapie aan het einde van een kuur als een intensieve, maar zeer ontspannende massage. Zelfs al na de eerste behandeling ervaren bijna al mijn cliënten meteen verlichting en ruimte in hun lichaam en vooral in hun benen.

Mentaal kun je de problematiek waarvoor je bent gekomen beter aan, omdat er eindelijk iets aan wordt gedaan en dat draagt erg bij aan je herstel. Ik zie bijna altijd dat iemand tijdens de kuur weer zin krijgt om dingen op te pakken, om bijvoorbeeld weer te gaan sporten, om te gaan bewegen, om van baan te veranderen of nieuwe kleren te kopen. Los van het lichamelijk aspect helpt het je ook om je zelfvertrouwen weer terug te krijgen en begin je weer van je lichaam te houden.

 

Geen 'quick-fix', maar wel voorgoed een oplossing!

 

Afhankelijk van de ernst van de klachten is het nodig om tenminste 10 behandelingen te ondergaan met een uitloop naar 40 tot 60 behandelingen. En dan het liefst 2 of 3 keer per week. Dat lijkt veel, maar als je het tegen het licht houdt dat je vaak al jaren met een problematiek rondloopt, is het al bijzonder dat je binnen 3 tot 6 maanden al veel van de klachten die horen bij je aandoening kwijt bent. Bij ziektes als lipoedeem verloopt het hertsel wat langer, maar na een of twee jaar heeft iemand haar oorspronkelijke vormen terug en is het lichaam weer in staat normaal te functioneren.