MIJN MISSIE

Voorkomen is beter dan genezen...In Nederland doen we aan ziektezorg en niet aan gezondheidszorg!We kennen allemaal het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Binnen ons huidige zorgstelsel is dit simpele beginsel helaas volkomen naar de achtergrond geraakt. Als je ziek bent zijn er gelukkig vele behandelingen die vergoed worden mogelijk. Leef en ben je gezond en actief bezig om dat zo te houden dan ben je op jezelf aangewezen. Zou het niet mooi zijn als we in een maatschappij zouden leven waarin goed voor jezelf zorgen de gewoonste zaak van de wereld is? Met mensen die zelf verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen? Met een overheid en zorgstelsel die dat stimuleren en ondersteunen?

Dat is de wereld waar ik aan werk en naar streef! Ik werk met mijn cliënten en hun omgeving aan bewustwording en reik handvatten aan. Ik deel wat we samen ervaren en ontdekken. Waar mogelijk breng ik de discussie op gang.

Het zou fijn zijn dat mijn behandeling vergoed zouden worden. Ik heb het geprobeerd, maar loop telkens tegen dezelfde problemen aan. De eisen en regels die gesteld worden om voor vergoeding in aanmerking te komen zijn, wat mij betreft, zodanig ingewikkeld, dat de aandacht onvoldoende bij de cliënt en teveel bij administratie en verantwoording komt te liggen. Vergoedingen van de zorgverzekeraars zijn met name gericht op het behandelen van ziekte en niet op behandelingen ter voorkoming van problemen en het onderhouden van een gezond lichaam.

Ik heb lang geprobeerd een 'keurmerk' te krijgen, maar ben er mee gestopt. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat goede zorg niet altijd aangetoond hoeft te worden door een keurmerk waar veel tijd van zorgprofessionals voor nodig is. De keurmerken en lintjes die door beroepsverenigingen worden toegekend, hebben lange tijd een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg door het centraal stellen van de patiënt/cliënt. Tegenwoordig zijn ze minder relevant, omdat bijna al die keurmerken door de zorgverzekeraars worden bepaald. Beroepsverenigingen met bepaalde keurmerken hebben in mijn ogen dan ook niet langer een toegevoegde waarde.

In de tussentijd ben ik ervan overtuigd dat geld uitgeven aan gezond zijn, worden en blijven de belangrijkste en meest waardevolle investering is die je voor jezelf kunt doen.  Kiezen voor een behandeling bij mij als Manueel Vasculair Specialist is dus een investering in je eigen lijf en gezondheid.  Meestal is het totaalbedrag voor de kuur van behandelingen een stuk lager dan van andere behandelingen die cliënten overwegen bij bepaalde aandoeningen, zoals bijvoorbeeld liposuctie.