Gezonde spieren en gewrichten

Luister naar je lichaam als die je iets probeert te vertellen!

Blessures aan spieren en gewrichten


De spieren en gewrichten in lichaam zijn een belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven maar bovenal ook wanneer men regelmatig sport. Blessureleed ligt dan al snel op de loer. Wanneer je uitspreekt dat je last hebt van een blessure geef je toe aan wat je lichaam je waarschijnlijk al langere tijd duidelijk probeerde te maken. Als je belangrijke signalen verwaarloost, kun je jezelf behoorlijk tegenkomen. Zelfs topsporters die al jarenlang blessurevrij zijn kunnen toch ineens overmoedig worden en geblesseerd raken. Er is een verschil tussen het ontstaan van acute of chronische blessures. Acute blessures worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een val, klap, botsing of verkeerde beweging. Vaak ontstaat dan een zwelling, kneuzing, scheuring, verstuiking of botbreuk. Een chronische blessure kan ook wel gezien worden als overbelastingblessure, omdat een bepaalde beweging dan herhaald verkeerd is uitgevoerd wat overbelasting van een spier of pees veroorzaakt. .


Gezonde gewrichten die goed kunnen bewegen!

Gewrichtsklachten


Ook bij gewrichtsklachten die niets met sport te maken hebben biedt de Quadrivas Therapy uitkomst. Zo is de therapie goed inzetbaar als voorbereiding op en nabehandeling bij een orthopedische operatie (bijvoorbeeld aan knie/heup). Of als revalidatietechniek bij een opgelopen trauma door een ongeluk of een operatie. Tijdens en na een zwangerschap kan de therapie worden ingezet om de gevolgen van bekkeninstabiliteit te ondervangen. Maar ook bij de behandeling van andere bindweefselklachten, zoals verstoord littekenweefsel, en zelfs posttraumatische dystrofie, wordt de therapie bijzonder succesvol ingezet.



Quadrivas en gezonde spieren


Een goede doorbloeding is zeer belangrijk voor het herstel van je spieren en gewrichten na overbelasting. Met de Quadrivas Therapy brengen wij de doorbloeding weer op gang waardoor het herstel van een blessure of overbelasting versneld kan worden. Daarnaast worden de spieren gestimuleerd waardoor en tijdens een periode van rust door een blessure geen spiermassa verloren zal gaan. Voor topsporters verbetert de Quadrivas Therapy de prestaties. Het is slim om vooraf aan een grote krachtmeting een behandeling te ondergaan. De bloedtoevoer wordt tijdens de behandeling namelijk gestimuleerd waardoor meer zuurstof de spier kan bereiken en er dus meer uit de spier kan worden gehaald.

Aarzel niet langer...

Ervaar de Quadrivas Therapy zelf en maak een afspraak!