Lipoedeem, een verborgen ziekte met veel stil verdriet…

Wij hebben veel ervaring met deze aandoening!

Quadrivas en lipoedeem


In het bijzonder komen veel vrouwen met lipoedeem naar onze praktijken. Inmiddels hebben we zoveel ervaring met deze aandoening opgedaan, dat we durven zeggen dat het de enige niet-invasieve geneeswijze is voor lipoedeem, ook op de lange termijn. Stadium 1 en 2 zijn volledig omkeerbaar, bij stadium 3 wordt een herstelpercentage van 50 tot 80 bereikt. De aandoening is daardoor te genezen en niet langer chronisch. Met de Quadrivas Therapy verdwijnen de klachten en komt de lipoedeem niet terug. Onze theorie erachter is dat er tijdens de puberteit onder invloed van hormonen een ‘groeistoornis’ optreedt in het vetweefsel op de benen. Dit in combinatie met vasculaire, vooral veneuze, insufficiëntie, die al veel vrouwen treft op jonge leeftijd, maakt dat het een progressieve aandoening is die zorgt voor een stagnatie in het aangetaste gebied. Door het aangetaste gebied te stimuleren met Quadrivas Therapy en er vooral voor te zorgen dat de aders weer in topconditie komen, verdwijnt lipoedeem.


Een lichaam dat lijkt te bestaan uit twee verschillende delen.

Kenmerken lipoedeem


Bij lipoedeem is er niet alleen een stoornis in de aanmaak van vetweefsel, zoals meestal wordt gedacht. Vooral vasculaire insufficiëntie (slechte conditie van de bloedvaten) zorgt voor een verstoring van de stofwisseling in het getroffen gebied. Daardoor is ook de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal. Gevolg is een onderhuidse ophoping van vet en vocht.  Dit heeft vaak de vorm van een rijbroek. Soms hoopt het vetweefsel zich op rond de enkels (overbloezende enkel). Ook kunnen de armen zijn aangedaan. Overgewicht versnelt dit proces en vergroot de gezondheidsrisico’s. 

De klachten van lipoedeem zijn geheel anders dan bij lymfoedeem; de benen zijn pijnlijk, er is vaak spierzwakte en moeheid, vaak blauwe plekken en de voeten zijn slank. Lipoedeem treedt bijna uitsluitend bij vrouwen op en begint meestal tijdens of net na de puberteit. Het is belangrijk dat lipoedeem in een vroeg stadium wordt ontdekt. Dat biedt de beste mogelijkheden om verergering of complicaties tegen te gaan. Hoe eerder iemand weet dat het lipoedeem is, hoe groter de kans op totaal herstel.Specifieke kenmerken


• dikke, zware en pijnlijke benen • grauwe ‘bloemkool’ huid • snel blauwe plekken • slecht lopen • pijnlijke knieën • kledingmaatverschil • dikke bovenarmen • overgewicht • lymfe-oedeem • sporten en diëten helpen nietKrijg je leven terug!

Behandelplan voor lipoedeem


Afhankelijk van de ernst van de klachten is het voor iemand met lipoedeem nodig om tenminste 24 behandelingen te ondergaan met een uitloop naar 40 behandelingen. En dan het liefst 2 of 3 keer per week. Dat lijkt veel, maar als je het tegen het licht houdt dat iemand vaak al jaren met deze problematiek rondloopt, is het al heel bijzonder dat je binnen 6 maanden al veel van de klachten die horen bij lipoedeem kwijt bent. Na een jaar heeft iemand haar oorspronkelijke vormen terug en is helemaal genezen. Er wordt voor iedere cliënt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarbij naast het geven van de behandelingen ook zeer kritisch wordt gekeken naar het eet- en leefpatroon van een cliënt, en advies wordt gegeven om dit eventueel te verbeteren. Iedere behandeling duurt 90 tot 120 minuten en het gehele lichaam wordt gemasseerd.

Als Quadrivas Therapeut is het behandelen van een lipoedeempatiënt een pittige klus, zowel voor de cliënt als voor de therapeut, maar we doen het met liefde. We staan per cliënt anderhalf tot twee uur intensief en op hoog niveau te werken. Het vergt veel tijd, kracht en toewijding om het lichaam van een lipoedeempatiënt weer beter te maken. Maar het lukt ons. En alle patiënten die bij ons zijn behandeld zijn uiterst tevreden en krijgen hun normale lichaam terug. Gezond en wel. Zonder operaties of medicijnen.Onze ervaringen

Onze kritische kijk op andere behandelingen bij lipoedeem.

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een behandeling die door middel van speciale handgrepen zorgt voor de afvoer van overtollig lymfevocht wanneer het lichaam dit zelf niet (meer) kan. Deze behandeling is naar onze mening echter niet intensief genoeg om lipoedeem te laten genezen. Het is wel een uitstekende methode ter ondersteuning van de Quadrivas therapy wanneer iemand naast lipoedeem ook lymfoedeem heeft ontwikkeld. Lange tijd werd aangenomen dat je bij lipoedeem niet diep zou moeten masseren, maar daar hebben wij een andere mening over. Met de juiste technieken kun je heel diep masseren om juist zo het zieke weefsel beter te maken.

Liposuctie

Omdat lipoedeem volgens ons niet alleen maar een vetstoornis is, is liposuctie niet een definitieve oplossing voor lipoedeem. Dit in tegenstelling wat wordt beweerd in de richtlijnen over lipoedeem Wij vinden dat er bij artsen onvoldoende aandacht wordt besteed aan vaatinsufficiëntie, wat vaak de onderliggende oorzaak is van lipoedeem. Wij zien veel cliënten op ons spreekuur die na de liposuctie rond blijven lopen met pijn en vermoeidheid in de benen. Bovendien komen vetafzettingen na verloop van tijd gewoon terug. Omdat wij met de Quadrivas Therapy de ‘zieke’ vaten laten herstellen is lipoedeem omkeerbaar, verdwijnt de pijn en komen vetafzetting niet terug.

Steunkousen

Compressiekousen worden vaak gedragen als iemand te veel vocht in zijn/haar benen vasthoudt. Deze kousen zijn een ondersteuning van de kuitspierpompfunctie van het been. Wanneer iemand alleen lymfoedeem heeft, biedt dit inderdaad verlichting. Voor iemand met lipoedeem zijn de kousen echter nutteloos. Naar onze mening is het zelfs een extra belemmering voor de stagnatie die al bestaat. Daarom geven we al tijdens de eerste behandeling het advies aan onze lipoedeem patiënten om hun compressiekousen niet meer te dragen. Al onze cliënten ervaren dit als een enorme bevrijding.

Endermologie

Endermologie is een therapie die wordt uitgevoerd met een LPG-apparaat. Door de zuigende werking van het apparaat wordt de huid gladder en steviger en worden onregelmatigheden minder zichtbaar. Endermologie betekent letterlijk "door de huid". Het is dan ook een praktisch pijnloze behandelingsmethode om de huid en het onderhuidse weefsel te behandelen. Bij lipoedeem is endermologie echter niet afdoende omdat deze methode niet diep genoeg in het weefsel gaat en niet in staat is om ‘zieke’ bloedvaten te laten herstellen. Na genezing via de Quadrivas therapy kan endermologie wel een geweldig hulpmiddel zijn om een ​​gezonde huid te behouden.Ontdek de vele mogelijkheden van de Quadrivas Therapy...

Aarzel niet langer...

Ervaar de Quadrivas Therapy zelf en maak een afspraak!