Het belang van een goede doorbloeding…

Het belang van gezonde vaatwanden.

Conditie bloedvaten


Bloed voert zuurstof en voedingsstoffen aan naar de cellen overal in het lichaam. Op de terugweg neemt het bloed allerlei afvalstoffen mee naar de lever en nieren zodat die afvalstoffen via de urine en ontlasting kunnen worden uitgescheiden. Leeftijd, eetgewoonten (verkeerde vetten en teveel suikers), te weinig beweging en aangeboren zwakte van de bloedvaten zijn er vaak de oorzaak van dat de doorbloeding, vooral in de haarvaten bij de organen, gewrichten en in de ledematen, vermindert. De bloedvaten verliezen hun elasticiteit en er zetten zich vetten af tegen de binnenkant van de vaatwand. Dat maakt de doorgang voor het bloed nauwer. Je lichaam raakt daardoor uit evenwicht en er ontstaat een toenemende vetafzetting op die gebieden waar de stofwisseling niet meer optimaal is. De conditie van je spieren en bloedvaten holt achteruit. Dit werkt weer vetafzetting in de hand. Door de toename van lichaamsvet op de spieren en in het onderhuids bindweefsel komen je bloedvaten die de toe- en afvoer van bloed naar je spieren regelen nog meer in de verdrukking. Hierdoor wordt een goede toe- en afvoer van bloed belemmerd en zijn vooral je kleinste vaatjes, de zogenaamde capillairen het haasje. Doordat er niet meer voldoende zuurstof wordt aangevoerd ontstaat een niet-optimale verbranding en blijven veel afvalstoffen (melkzuren) achter in de ruimtes tussen de cellen. Wij noemen dat binnen onze praktijken: "Vervuiling van het weefsel". Een zeker verlies van elasticiteit en flexibiliteit komt onvermijdelijk met de jaren.

Zieke bloedvaten kunnen ontzettend veel pijn en ongemak veroorzaken. Maar deze vorm van pijn en ongemak wordt vaak niet herkend en door veel artsen (vaak) niet begrepen.Klachten die ontstaan door een slechte doorbloeding.

Quadrivas en doorbloeding


Naar schatting heeft zo’n 75% van alle vrouwen (dus ook die zonder lipoedeem) in mindere of meerdere mate last van verbindweefselde (verharde) bloedvaten. Vooral de aders lijken te zijn aangetast. Deze verstoorde conditie van de bloedvaten zorgt voor vetafzetting en een permanente ontstekingsreactie in het omliggende weefsel. Dit proces wordt in het Engels ‘Adipose Tissue Disorder’ genoemd. Omdat de vaten zijn aangetast door deze verbindweefseling hebben de meeste vrouwen vaak ook moeite met afvallen.

Vooral vrouwen, merken dat meestal in de benen, maar klagen ook vaak over pijn in de armen of onderrug. Die voelen dan gauw moe, pijnlijk en zwaar aan. Ze ontwikkelen overgewicht, cellulite, krijgen last van rusteloze benen en in ernstige gevallen ontstaan lymfe-oedeem, lipoedeem of spataderen. Bij vrouwen met lipoedeem zorgt dit nog eens voor extreme vetafzetting, veel pijn, vermoeidheid en de neiging tot het snel krijgen van blauwe plekken.


Speciale technieken voor gezonde bloedvaten

Quadrivas Therapy


Weefsels met een slechte bloedvoorziening hebben manipulatie nodig om weer goed te kunnen functioneren. In die gevallen biedt een Quadrivas Therapeut uitkomst. De Quadrivas Therapy bevat zeer specialistische handgrepen waarmee een therapeut in staat is om weefsel te ‘ontwarren’ en te ‘openen’ voor een optimale bloedvoorziening. Door diepe zogenaamde ‘aanhaaktechnieken’ traint een therapeut automatisch de onderliggende bloedvaten en wordt de doorstroming in de bloedvaten gestimuleerd. Bloedvaten worden weer soepel en het lichaam is in staat zichzelf te herstellen. De Quadrivas Therapy is een prima methode om iemand voor te bereiden op een operatie. Hoe beter de doorbloeding voor de operatie, hoe groter de kans op snel herstel. Maar ook adviseren wij cliënten om zo snel mogelijk na een operatie te starten met de Quadrivas Therapy. Hoe sneller de doorbloeding in het getraumatiseerde gebied wordt gestimuleerd, hoe groter de kans op snel herstel.

De diepe manuele schraap- en aanhaaktechnieken, die uniek zijn voor de Quadrivas Therapy, zorgen voor een volledig herstel van de bloedvaten. We zijn als therapeuten in staat om weefsel te ‘ontwarren’ en te ‘openen’: de microcirculatie wordt geactiveerd en de weefsels raken beter doorbloed. De methode werkt in op de verschillende weefsellagen over het gehele lichaam – respectievelijk de huid, het onderhuids bindweefsel, de spieren, de bloedvaten, de lymfeklieren en -vaten en zelfs het botvlies – en maakt al deze weefsellagen (weer) gezond. De methode werkt activerend, afslankend en bloeddrukverlagend. Spieren, gewrichten en banden worden soepeler. Afvalstoffen en overtollig vet worden door het lichaam opgeruimd. Het lichaam komt in goede conditie en krijgt haar oorspronkelijke vormen terug.

Ontdek de vele mogelijkheden van de Quadrivas Therapy...

 
Aarzel niet langer...

Ervaar de Quadrivas Therapy zelf en maak een afspraak!

Contact