Insulineresistentie en diabetes

Te veel eten en te weinig bewegen.

Het ontstaan van diabetes type 2


Diabetes type II is een aandoening die in relatie staat tot veel andere aandoeningen, zoals: overgewicht, hoge bloeddruk en doorbloedingsklachten. Wij benoemen diabetes type II hier echter wel als aparte aandoening, omdat de lange termijn gevolgen van het hebben van diabetes type II zeer ernstig kunnen zijn. De schatting is dat er in 2030 ruim 1,2 miljoen mensen zullen zijn die geconstateerde diabetes type II hebben. Zoals hierboven vermeld staat diabetes type II in relatie tot het hebben van overgewicht. Zo heeft 15,7 procent van personen van 4 jaar of ouder met obesitas, suikerziekte. Dat is 8 maal zoveel als bij mensen zonder overgewicht. Een van de belangrijkste factoren voor het ontstaan van diabetes type 2 is een overconsumptie van suiker en verkeerde koolhydraten. Daardoor ontstaat een koolhydraatverslaving die diabetes type 2 in de hand werkt. Ook gebrek aan voldoende lichaamsbeweging en een verstoorde stofwisseling zorgen voor het ontstaan van de ziekte.


Sluimerende, toenemende gezondheidsproblemen

Gevolgen diabetes type 2


Verwaarloosde diabetes type II zorgt voor opstapelingen van vetzuren in de bloedvaten (atherosclerose) en aderverkalking (arteriosclerose). Wanneer hier niets aan gedaan wordt zijn er ernstige aandoeningen die in het verschiet liggen, zoals een beroerte, beschadigingen van de zenuwen, hart- en vaatziektes, oogaandoeningen en nierfalen. Volgens het diabetesfonds bestaat er een verband bestaat tussen overgewicht, insuline-ongevoeligheid, hyperinsulinemie (te veel insuline) en veranderingen in bloeddruk en de werking van de bloedvaten. Het is door dit onderzoek duidelijker hoe die dingen elkaar beïnvloeden. De vraag die werd gesteld was: hoe beïnvloedt insuline de bloedvaten bij gezonde mensen en hoe bij mensen die ongevoelig zijn voor insuline?Wij kunnen complicaties helpen voorkomen!

Quadrivas en diabetes


Met hulp van het vetweefsel in het lichaam kan insuline de bloedvaten wijder of juist nauwer maken. Het vetweefsel scheidt namelijk allerlei stoffen uit, zoals hormonen en ontstekingsstoffen, die samen met insuline invloed hebben op de bloedvaten. Bij verminderde gevoeligheid voor insuline kan insuline de vaten niet meer goed verwijden, maar wel nauwer maken.

Verder ontdekten de onderzoekers een nieuw soort vetweefsel, dat zich bij diabetes type 2 ophoopt rond de bloedvaten. Daar werkt het als stoorzender voor de invloed van insuline op de bloedvaten. Dit speelt mogelijk een grote rol bij het verslechteren van de conditie van de vaatwanden en problemen met bloeddruk bij diabetes. Wij zijn blij met deze nieuwe inzichten, omdat wij weten dat de Quadrivas Therapy ervoor zorgt dat deze vervetting van de bloedvaten verdwijnt.

Aarzel niet langer...

Ervaar de Quadrivas Therapy zelf en maak een afspraak!