Chronische pijn

Vermoeidheid, zere knieën en die pijnlijke rug...

Chronische pijn


Vermoeidheid, zere knieën en die pijnlijke onderrug die maar niet over wil gaan. Lage rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, gewrichtspijn, fibromyalgie, pijnlijke benen of pijn na een ongeval of operatie kunnen een ‘normaal’ leven flink in de weg staan. Maar ook langdurige spanning als gevolg van een verkeerde werkhouding, overbelasting of een verkeerd bewegingspatroon kan leiden tot chronische pijn. Heel vervelend, want chronische pijn heeft veel gevolgen voor het dagelijkse leven. Het beïnvloedt het goed kunnen bewegen, het kost energie en het geeft een hogere spierspanning. Hierdoor kunnen werken, hobby’s en sociale contacten een hele uitdaging worden.

Eén op de 5 mensen lijdt aan chronische pijn, bij 65 plussers is dat één op de 3. De pijn wordt chronisch genoemd wanneer deze langer bestaat dan 3 tot 6 maanden en waarvoor vaak geen oplossing is. In zo’n 80% van de gevallen kan ook niet de juiste behandeling worden gevonden.


Een slechte doorbloeding en laaggradige ontstekingen...

Waardoor ontstaat chronische pijn?


Vaak ontstaat chronische pijn in gebieden in het lichaam waar de doorbloeding niet optimaal is. Als er door diverse oorzaken en factoren niet voldoende zuurstof kan worden aangevoerd in de weefsels en cellen, ontstaat er een onvolledige verbranding en wordt er melkzuur gevormd. Dit noemen wij ‘vervuiling’ van het weefsel. Melkzuur is de stof die ondermeer spierpijn kan veroorzaken. Wanneer de doorbloeding goed is, dus als je vaatwanden gezond zijn, zou dit melkzuur geen probleem voor je vormen. Bij een goede doorbloeding, wordt melkzuur namelijk voldoende afgevoerd. Maar als je vaatwanden niet in orde zijn krijgen je spieren en gewrichtsbanden onvoldoende zuurstof en afvalstoffen worden minder snel afgevoerd. Doordat het melkzuur in aanraking komt met de pijnpunten van de zenuwen, ontstaat spierpijn, gewrichtspijn en vaatpijn. Die pijn kan chronisch worden.

Omdat het lichaam deze vervuiling op wil lossen ontstaan er zogenaamde laaggradige, stille ontstekingen. Een ontstekingsreactie geeft zwelling en resulteert tenslotte in aangroei van bindweefsel en vermindering van de bewegingsruimte tussen de verschillende weefsellagen. Hierdoor wordt de doorstroming in bloed- en lymfevaten belemmerd.

De bloedvaatwanden verdikken en er ontstaat een toename van sensorische zenuwvezels in de vaatwanden die pijn gaan veroorzaken. Uiteindelijk leiden deze chronische ontstekingen tot beschadigingen van cellen en weefsels en tot een uitgeput immuunsysteem, wat kan leiden tot een auto-immuunziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt.Wij kunnen je helpen om van je pijnklachten af te komen!

Quadrivas en chronische pijn


Door middel van de Quadrivas Therapy krijgt het weefsel weer de ruimte die het nodig heeft, zodat het lichaam zélf weer goed kan functioneren, zonder pijn. De diepe manuele schraap- en aanhaaktechnieken, die uniek zijn voor de Quadrivas Therapy, zorgen voor een volledig herstel van de bloedvaten en al het omliggende weefsel. Door deze manuele technieken is een Quadrivas Therapeut in staat de overtollige bindweefselstructuren te ‘breken’.

Daardoor worden de bloedvaten, spieren, gewrichten en banden weer soepel. Afvalstoffen en overtollig vet worden door het lichaam opgeruimd. Het weefsel wordt weer gezond en de laaggradige ontstekingen verdwijnen. Daardoor vermindert de pijn aanzienlijk of verdwijnt deze in zijn geheel.

Aarzel niet langer...

Ervaar de Quadrivas Therapy zelf en maak een afspraak!