Beroepsopleiding

Advanced Practitioner Quadrivas Therapy

De Beroepsopleiding tot Advanced Practitioner Quadrivas Therapy bestaat uit zes Masterclasses die elk twee weken (fulltime) duren en twee keer per jaar (in februari en november) zullen worden aangeboden in Amsterdam en/of Frankrijk. Tijdens de Beroepsopleiding zul je leren genezend te masseren. In totaal ben je na het volgen van de basisopleiding nog drie jaar in opleiding om je basistechnieken te verfijnen. Je hebt dan al een eigen praktijk en daardoor voldoende tijd en ruimte om veel te oefenen. We zullen je ook vragen cliënten mee te nemen naar de lessen, zodat iedereen daarvan kan leren. 

Voordat je aan de Beroepsopleiding begint dien je in het bezit te zijn van een HBO diploma Medische Basiskennis die SNRO erkend is. Voor of tijdens het eerste jaar van de beroepsopleiding dien je de Basisvakopleiding TCM (Chinese Geneeskunde - Traditional Chinese Medicine) te volgen of het diploma in je bezit te hebben. Daarna moet je tijdens de volgende 2 jaren parallel de 2-jarige opleiding Klassieke Acupunctuur volgen en met succes afsluiten. Ik geef zelf geen les in TCM en deze opleiding zul je moeten volgen bij een erkend instituut. Wel zal ik tijdens de Masterclasses van de Beroepsopleiding de TCM volledig integreren in het lesprogramma. 

Onderdelen Beroepsopleiding:

  • 2 Masterclasses - Praktische Vaardigheden Quadrivas Therapy en Basis TCM

  • 2 Masterclasses - Praktische Vaardigheden Quadrivas Therapy en Meridianenleer

  • 2 Masterclasses - Praktische vaardigheden Quadrivas Therapy en toegepaste technieken TCM


Programma Beroepsopleiding

 
 

Heb je alle bovenstaande onderdelen met succes doorlopen en heb je voldoende stage gelopen?

Dan ben je Advanced Practitioner Quadrivas Therapy en ben je in staat genezend te masseren. 


Toelatingseisen

 

Voordat je je kunt aanmelden voor de Beroepsopleiding Advanced Practitioner Quadrivas Therapy dien je van mij groen licht te hebben dat je de Basisopleiding met goed gevolg hebt afgesloten. Daarna kijken we samen of je geschikt bent op ook de beroepsopleiding te gaan volgen. Uiteraard zijn net als bij de basisopleiding de volgende aandachtspunten voor het volgen van de beroepsopleiding van belang:

 

Een goede conditie

 

Het goed kunnen uitoefenen van de massagetechnieken is intensief, zowel op fysiek als mentaal vlak. Je moet vanuit jezelf fysiek sterk zijn, zonder lichamelijke klachten, en over een uitstekende motoriek beschikken. Je moet ervan houden om hard te werken. Uit ervaring weten we dat fysiek gezien de ideale leeftijd om te starten met de Basisopleiding tussen de 20 en 35 jaar ligt.

De juiste motivatie

 

Het volgen van de opleiding, vaak in combinatie met werk en/of een gezin, vraagt om motivatie en vooral ook doorzettingsvermogen. In het verlengde, dus na het succesvol afronden van de Basisopleiding, is het van belang dat je het beroep als Basis Quadrivas Therapeut of als Advanced Practitioner Quadrivas Therapy voor langere tijd, en bij voorkeur (nagenoeg) fulltime, wordt uitgeoefend. Je intrinsieke motivatie is dan ook belangrijk.

Ruimte voor thuisstudie

 

Voor de periodes tussen de Masterclasses van de Beroepsopleiding krijg je als trainee opdrachten mee naar huis om te oefenen. Hiervoor is een professionele massagetafel nodig, en vooral ook proefpersonen in de privé-omgeving. We adviseren je welke tafel aan te schaffen, je dient zelf te zorgen voor voldoende ruimte en potentieel om te kunnen oefenen.


 

Sociaal vaardig en representatief

 

Je dient te beschikken over voldoende sociale vaardigheden en een representatief voorkomen. Een open leerhouding en voldoende zelfreflectie is een must om het vak Basis Quadrivas Therapeut of Advanced Practitioner Quadrivas Therapy in de vingers te krijgen.

De financiële haalbaarheid

 

Als je je aanmeldt voor de opleiding dien je er zeker van te zijn dat de (directe en indirecte) kosten voor de Beroepsopleiding kunnen worden gebudgetteerd en betaald.

Niveau


Minimaal HBO niveau is gewenst. Maar levenservaring en instelling zijn zeker net zo belangrijk als de juiste diploma’s.