Basisopleiding Quadrivas Therapy

De basisopleiding bestaat uit vier Masterclasses die elk een maand duren en twee keer per jaar (in het voorjaar en in het najaar) zullen worden aangeboden in Amsterdam. In totaal ben je twee jaar in opleiding. Tussen de Masterclasses heb je dan tijd en ruimte om veel te oefenen en je de basistechnieken van de Quadrivas Therapy eigen te maken. Na Masterclass II mag je al beginnen met de opstart van je eigen praktijk. In de Masterclasses leer je van mij alle basistechnieken en leer je ergonomisch verantwoord masseren zodat je de intensiteit van het vak goed aankunt. 

Omdat je in de toekomst aan de slag gaat als therapeut, dien je ook nog de Masterclass Top Coaching te volgen, zodat je voorbereid wordt op het coachen van cliënten. De Masterclass Top Coaching zal gegeven worden door een externe docent.

Voordat je aan de Masterclasses begint is het handig in het bezit te zijn van een HBO diploma Medische Basiskennis die SNRO erkend is. Heb je dit diploma nog niet? Dan dien je dit in het eerste jaar van de basisopleiding te behalen. Ik geef zelf geen les in Medische Basiskennis en deze opleiding zul je moeten volgen bij een erkend instituut.

Onderdelen basisopleiding:

  • 4 Masterclasses - Praktische Vaardigheden Quadrivas Therapy

  • HBO Medische Basiskennis (SNRO erkend)

  • Masterclass Top Coaching


Programma Masterclasses

Masterclass I - Basistechnieken I - 4 weken
In Masterclass I leer je de manuele basistechnieken van de massagetherapie. Daarnaast zul je ergonomisch getraind worden zodat je de technieken op de juiste manier kan inzetten.

Week 1 - Nek en rug

Week 2 - Benen en voeten

Week 3 - Buik, armen, nek en hoofd

Week 4 - Gehele lichaam

Kosten € 3.950,- exclusief 21% BTW

Wanneer: maart 2024
Masterclass II - Basistechnieken II - 4 weken
In Masterclass II zullen de basistechnieken van de massagetherapie worden verfijnd en word je nog meer ergonomisch getraind. Daarnaast zul je leren de massagetherapie segmentaal in te zetten en leer je acupressuur punten te gebruiken.

Week 1 - Nek en rug

Week 2 - Benen en voeten

Week 3 - Buik, armen, nek en hoofd

Week 4 - Gehele lichaam

Kosten € 3.950,- exclusief 21% BTW

Wanneer: oktober 2024
Masterclass III - Basistechnieken III - 4 weken
In Masterclass III zul je leren de basistechnieken van de massagetherapie te gebruiken bij specifieke aandoeningen en leer je hoe je de ruststofwisseling van een lichaam aan kunt zetten.

Week 1 - Nek en rug

Week 2 - Benen en voeten

Week 3 - Buik, armen, nek en hoofd

Week 4 - Gehele lichaam

Kosten € 3.950,- exclusief 21% BTW

Wanneer: maart 2025
Masterclass IV - Basistechnieken IV - 4 weken
In Masterclass IV zul je leren de basistechnieken van de massagetherapie te gebruiken bij specifieke aandoeningen.

Week 1 - Nek en rug

Week 2 - Benen en voeten

Week 3 - Buik, armen, nek en hoofd

Week 4 - Gehele lichaam

Kosten € 3.950,- exclusief 21% BTW

Wanneer: oktober 2025
Medische Basiskennis (SNRO erkend)
Voor het volgen van de Masterclasses dien je in het bezit te zijn van een door het SNRO en KTNO erkende diploma Medische Basiskennis of deze binnen het eerste jaar van de je deelname aan de Masterclasses te halen.

De opleiding kan gevolgd worden bij Pro-Education (www.proeducation.nl) of ConAmore (www.conamore.com). De opleiding wordt op verschillende momenten en op diverse locaties in Nederland gestart. De lesdagen en lestijden verlopen dan ook volgens het schema van de betreffende aanbieder.

Je dient als trainee, nadat je zelf een keuze hebt gemaakt omtrent het programma, jezelf in te schrijven via de website van Pro-Education of ConAmore. Verder dien je ook zelf de betalingen met hen te regelen. Indicatie van de kosten kun je vinden op de website van de beide instellingen.
Masterclass Top Coaching - Persoonlijke en Therapeutische Ontwikkeling (1 week)
Tijdens de Masterclass Top Coaching ga je aan de slag met je eigen therapeutische kennis, houding en vaardigheden.

Als Manueel Vasculair Specialist richt je je op het natuurlijk herstel en in balans brengen van lichaam en geest van je cliënt. Als trainee leer je vanuit overstijgend niveau naar jezelf en naar de cliënt te kijken. Daarbij is een open leerhouding ten aanzien van je eigen persoonlijke ontwikkeling belangrijk.

Kosten € 1.950,- exclusief 21% BTW

Wanneer: november 2024

Heb je alle bovenstaande onderdelen met succes doorlopen?
Dan ben je Basis Quadrivas Therapeut.  
Je ontvangt niet eerder van mij een diploma, dan dat ik overtuigd ben dat je de massagetechnieken voldoende beheerst.

Wil je doorgaan om Advanced Practitioner Quadrivas Therapy te worden? 

Dan kun je de Beroepsopleiding gaan volgen. Als je deze met succes afrondt mag je aan het werk als Advanced Practitioner Quadrivas Therapy en ben je in staat om genezend manueel te behandelen.


Toelatingseisen

De keuze om door mij opgeleid te willen worden blijkt in de praktijk nog best lastig te maken. Het is een prachtig, maar intensief beroep. Voordat je je kunt aanmelden voor de Masterclasses dien je een afspraak met mij te maken voor een sollicitatiegesprek en een behandeling. Ik selecteer alleen mensen die in mijn ogen geschikt zijn om uiteindelijk de door mij ontwikkelde massagetechnieken van mij te leren. Met de ervaringen uit de vorige (pilot) opleidingen zijn daarom de volgende aandachtspunten van belang:Sollicitatie

Vul je gegevens in en ik neem contact met je op!