Basisopleiding Quadrivas Therapy

De basisopleiding bestaat uit vier Masterclasses die elk een maand duren en twee keer per jaar (in het voorjaar en in het najaar) zullen worden aangeboden in Amsterdam. In totaal ben je twee jaar in opleiding. Tussen de Masterclasses heb je dan tijd en ruimte om veel te oefenen en je de basistechnieken van de Quadrivas Therapy eigen te maken. Na Masterclass II mag je al beginnen met de opstart van je eigen praktijk. In de Masterclasses leer je van mij alle basistechnieken en leer je ergonomisch verantwoord masseren zodat je de intensiteit van het vak goed aankunt. 

Omdat je in de toekomst aan de slag gaat als therapeut, dien je ook nog de Masterclass Top Coaching te volgen, zodat je voorbereid wordt op het coachen van cliënten. De Masterclass Top Coaching zal gegeven worden door een externe docent.

Voordat je aan de Masterclasses begint is het handig in het bezit te zijn van een HBO diploma Medische Basiskennis die SNRO erkend is. Heb je dit diploma nog niet? Dan dien je dit in het eerste jaar van de basisopleiding te behalen. Ik geef zelf geen les in Medische Basiskennis en deze opleiding zul je moeten volgen bij een erkend instituut.

Onderdelen basisopleiding:

  • 4 Masterclasses - Praktische Vaardigheden Quadrivas Therapy

  • HBO Medische Basiskennis (SNRO erkend)

  • Masterclass Top Coaching


Programma Masterclasses

 
 

Heb je alle bovenstaande onderdelen met succes doorlopen?
Dan ben je Basis Quadrivas Therapeut.  
Je ontvangt niet eerder van mij een diploma, dan dat ik overtuigd ben dat je de massagetechnieken voldoende beheerst.

Wil je doorgaan om Advanced Practitioner Quadrivas Therapy te worden? 

Dan kun je de Beroepsopleiding gaan volgen. Als je deze met succes afrondt mag je aan het werk als Advanced Practitioner Quadrivas Therapy en ben je in staat om genezend manueel te behandelen.


Toelatingseisen

 

De keuze om door mij opgeleid te willen worden blijkt in de praktijk nog best lastig te maken. Het is een prachtig, maar intensief beroep. Voordat je je kunt aanmelden voor de Masterclasses dien je een afspraak met mij te maken voor een sollicitatiegesprek en een behandeling. Ik selecteer alleen mensen die in mijn ogen geschikt zijn om uiteindelijk de door mij ontwikkelde massagetechnieken van mij te leren. Met de ervaringen uit de vorige (pilot) opleidingen zijn daarom de volgende aandachtspunten van belang:

 

Een goede conditie

 

Het goed kunnen uitoefenen van de massagetechnieken is intensief, zowel op fysiek als mentaal vlak. Je moet vanuit jezelf fysiek sterk zijn, zonder lichamelijke klachten, en over een uitstekende motoriek beschikken. Je moet ervan houden om hard te werken. Uit ervaring weten we dat fysiek gezien de ideale leeftijd om te starten met de Basisopleiding tussen de 20 en 35 jaar ligt.

De juiste motivatie

 

Het volgen van de opleiding, vaak in combinatie met werk en/of een gezin, vraagt om motivatie en vooral ook doorzettingsvermogen. In het verlengde, dus na het succesvol afronden van de Basisopleiding, is het van belang dat je het beroep als Basis Quadrivas Therapeut of als Advanced Practitioner Quadrivas Therapy voor langere tijd, en bij voorkeur (nagenoeg) fulltime, wordt uitgeoefend. Je intrinsieke motivatie is dan ook belangrijk.

Ruimte voor thuisstudie

 

Voor de periodes tussen de Masterclasses van de Basisopleiding krijg je als trainee opdrachten mee naar huis om te oefenen. Hiervoor is een professionele massagetafel nodig, en vooral ook proefpersonen in de privé-omgeving. We adviseren je welke tafel aan te schaffen, je dient zelf te zorgen voor voldoende ruimte en potentieel om te kunnen oefenen.


 

Sociaal vaardig en representatief

 

Je dient te beschikken over voldoende sociale vaardigheden en een representatief voorkomen. Een open leerhouding en voldoende zelfreflectie is een must om het vak Basis Quadrivas Therapeut of Advanced Practitioner Quadrivas Therapy in de vingers te krijgen.

De financiële haalbaarheid

 

Als je je aanmeldt voor de opleiding dien je er zeker van te zijn dat de (directe en indirecte) kosten voor de Basisopleiding kunnen worden gebudgetteerd en betaald.

Niveau


Minimaal HBO niveau is gewenst. Maar levenservaring en instelling zijn zeker net zo belangrijk als de juiste diploma’s.


Sollicitatie

Vul je gegevens in en ik neem contact met je op!