L’histoire se répète…

Ongezouten meningen…
11 juni 2020
 

'L'histoire se répète...'

-

'De geschiedenis herhaalt zich...'

Het is maandagavond. En ik zit beduusd achter mijn computer. Ik weet niet eens of ik boos moet zijn of een potje moet gaan huilen. Ik ben een beetje murw. En moe. Moe van het virus. Moe van alle tegenstrijdige berichten. En de moed zakt me in de schoenen na de toespraak van Rutte.

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 is de stoom al eens uit mijn oren gekomen, omdat wij destijds als complementaire therapeuten met een contactberoep onze deuren moesten sluiten en niet in aanmerking zouden komen voor een vergoeding van de overheid. Gelukkig zijn we door ons te roeren en te fluiten op internet in beeld gekomen en hebben onze vergoeding alsnog gehad.

Blij dat we 11 mei weer open konden gaan. En iedereen was blij. De cliënten, omdat ze weer geholpen konden worden en ik zelf, heel eerlijk, blij dat ik weer mijn eigen geld kon gaan verdienen. De hele zomer heb ik stug doorgewerkt. Ik had immers al 8 weken ‘Corona’ vakantie achter de rug. Heb tot de dag van vandaag geen vakantie gehad. Want gelukkig mochten we tijdens de ‘milde’ lockdown ook nog gewoon aan het werk. Overal las en hoorde ik dat het belangrijk was te werken aan een goede gezondheid en te zorgen dat je lichaam het virus de baas kon, mocht je het krijgen. Preventie! Het toverwoord van 2020!

En wij doen niet anders dan mensen preventief behandelen. Zorgen dat hun overgewicht verdwijnt. Zorgen dat hun bloedvaten, die door het te veel aan lichaamsvet uit balans zijn geraakt, weer genezen. Zorgen dat het lichaam gezond wordt en stroomt op de manier zoals het hoort te stromen. En juist onze therapie zorgt ervoor dat het endotheel (binnenbekleding) van de bloedvaten gezond wordt. Bij mensen met overgewicht ontstaat een slechte conditie van dat endotheel. En door dit ongezonde endotheel worden deze mensen zo ziek van het Corona virus.

Niet-medische contacten en medische contacten


Nu moeten we weer onze deuren sluiten. Omdat wij niet onder de juiste beroepsgroep vallen. Alle zaken van kappers, tatoeëerders en schoonheidsspecialistes moeten dicht. Natuurlijk is dat super jammer voor hen, maar zij behoren tot de niet-medische contactgroepen. De ‘medische-contactgroepen’ die, na het bestuderen van de lijst op Rijksoverheid.nl, wel door mogen werken vallen naar mijn mening onder het hoofdstuk “SickCare” in plaats van “HealthCare”. Het overgrote gedeelte van die beroepen komen in actie wanneer er al een probleem bij iemand is ontstaan. Wij als para-medische preventie specialisten worden weer volledig op een zijspoor gezet en komen in geen velden of wegen in één van de lijsten voor. Dus we behoren als complementaire zorgverleners dan kennelijk tot de niet-medische contactberoepen, naast de kappers, schoonheidsspecialistes, en tatoeëerders. Ik snap er werkelijk niks meer van.

Gelukkig zijn onze beroepsverenigingen en koepelorganisaties hard aan de slag om een voet tussen de deur te krijgen bij het ministerie van VWS. En ik schaf morgen ook een schelle fluit aan om maar eens even flink kabaal te maken via mijn social media kanalen, want ik kom weer flink op stoom!

To be continued...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *