Mijn verhaal

Een ‘kroontje’ op ons werk
18 maart 2020

Mijn verhaal

Het is juni 2019 en precies 16 jaar geleden dat ik mijn eerste cliënt behandelde in ons tot praktijk omgebouwde tuinhuisje. Er is in die 16 jaar veel gebeurd. Toen ik in 2001 met succes werd behandeld door mijn Vietnamese lerares kon ik niet bedenken dat ik 18 jaar later zelf als massagetherapeut aan het werk zou zijn. Ik wist namelijk meteen, al van af het eerste moment, dat ik tegen een zeer bijzondere massagemethode was aangelopen en had het gevoel dat deze aanpak naast mijn overgewicht ook wel eens heel goed zou kunnen werken bij diverse andere lichamelijke aandoeningen. Veel mensen, en vooral vrouwen, zouden kunnen worden geholpen met deze massagetherapie.

De methode liet me maar niet los. Ergens wist ik al langer dat deze Vietnamese mevrouw niet voor niks op mijn pad was gekomen. Ik wist dat als deze methode de wereld in moest, ik degene zou moeten zijn die dat ging doen. Ik wist gelukkig in het begin niet wat ik allemaal zou tegenkomen. Ik heb veel geleerd, heb succes, maar heb ook veel tegenslag gehad. Ik wist ook niet welke richting het op zou gaan. Ik heb mensen met de meest goede en slechte bedoelingen zien komen en gaan en ben zo af en toe door fikse stroomversnellingen gegaan. En ik weet nog steeds niet waar het zal eindigen.

Ongeloof

Met het starten van mijn Quadrivas praktijk heb ik in de loop van de jaren heel veel over mij heen gekregen. “Ach, zo’n massage kan er toch niet voor zorgen dat je vet weggaat. Onmogelijk!”. Wat? Bloedvaten gezond maken? Dat kan helemaal niet! En het is al helemaal niet mogelijk dat je kunt voelen dat de vaten ziek zijn”. “Diabetes type II omdraaien door massage, werkelijk?” Deze opmerkingen kwamen niet alleen van ‘gewone’ mensen, maar ook van artsen. Ik had gehoopt dat ik met het ontdekken van een oplossing van het probleem veel artsen aan mijn zijde zou krijgen, maar niets bleek minder waar.

Toch begrijp ik de kritieken wel. Mensen hebben de neiging om achter ‘cliché’ opmerkingen aan te lopen. Ik stelde ooit bijvoorbeeld de vraag aan een Nederlandse massageleraar, waarom het noodzakelijk is om altijd richting het hart te masseren. Hij kon me niet een goed antwoord geven. Er kwam zelfs een matige reactie die hij zelf niet eens begreep. Hij zei dat dat te maken had met de stromen van het lichaam. Toen ik vroeg wat een masseur dan zou veroorzaken als die de andere kant op zou masseren, moest hij ook toegeven. “Ja, het lichaam gaat echt niet de andere kant op stromen”. Waarom dan zo’n ‘waarheid’ maar blijft bestaan is voor mij nog steeds een raadsel! Ik ben al 16 jaar massagetherapeut, werk alle kanten op op het lichaam en guess what? Iedereen voelt zich na afloop van een Quadrivas Therapy stukken beter en niemand is ooit op zijn handen de praktijk uitgelopen ;-).

Nog zo’n cliché is dat er altijd gezegd wordt dat je spataderen niet mag masseren. Ik zou niet weten waarom. Al vijftien jaar masseer ik vrouwen met spataderen en die knappen allemaal op (de vrouwen en de vaten). Het is een ‘waarheid’ die de wereld in is gebracht met een reden, dat snap ik wel. Maar wij zien toch echt iets anders gebeuren dan waar de meeste therapeuten bang voor zijn. Ook bij lipoedeem wordt aangeraden absoluut niet te diep te masseren. Wie dat heeft bedacht weet ik niet. Maar het weefsel bij iemand met lipoedeem is in slaap gesukkeld en als je daar niet gerichte actie in brengt, gaat het zieke vetweefsel nooit weer weg. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

Misschien komt het wel doordat ik niet uit de medische wereld kwam en met een frisse, zeer naïeve blik kon kijken naar de problematiek waar vrouwen mee te maken krijgen. Misschien ook wel gewoon omdat ik een ervaringsdeskundige ben en wars van wollige antwoorden en therapieën. Door mijn jarenlange ervaring met het laten genezen van bloedvaten, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is je bloedvaten gezond te houden en ze beter te maken. Om heel veel ellende in de toekomst te voorkomen.

Trots

Ik ben dan ook heel erg trots op het feit dat er inmiddels 12 therapeuten zijn die het vak van mij hebben geleerd. Inmiddels is ook de opleiding tot Quadrivas Therapeut geaccrediteerd en we bouwen dapper door, tot er voldoende therapeuten zijn die al die vrouwen kunnen helpen die de Quadrivas Therapy zo nodig hebben. Door middel van het posten van onze verhalen op deze blog willen we jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden over de ontwikkelingen rond de Quadrivas Therapy.

Alyna Eekema, founder and developer Quadrivas Therapy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *