Privacyverklaring

 

Privacyverklaring


Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens voor bezoekers van de website en cliënten. Wij respecteren de privacy van onze cliënten en gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze privacyverklaring wordt je geïnformeerd over de wijze waarop wij jouw persoonsgegevens kunnen verwerken. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 19 februari 2019.

Voor welke doeleinden verwerken wij welke persoonsgegevens?
Wij (Quadrivas Therapeuten) verwerken persoonsgegevens voor verschillende doeleinden, die hieronder nader zijn toegelicht. Niet elk van deze verwerkingsdoeleinden zal op jou van toepassing zijn. Als een verwerkingsdoel en/of een onderdeel daarvan op jou niet van toepassing is, dan worden de daaronder genoemde persoonsgegevens van jou voor dat doel ook niet verwerkt.

Doel: Informeren (als je toestemming hebt gegeven bv. via social media, e-mail, de website). Om jou als vrager te informeren over de behandelingen en verzenden van nieuwsbrieven: jouw naam, e-mailadres en/of telefoonnummer.

Doel: Behandeling (grondslag voor verwerking is de behandelovereenkomst). Om jou als cliënt te kunnen behandelen: jouw naam, adres, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, gezondheidsgegevens voor de behandelovereenkomst, een cliëntendossier en financiële gegevens.

Privacy cliëntendossier
Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat je behandelend Quadrivas Therapeut een dossier aanlegt. Je dossier bevat aantekeningen en gegevens over de uitgevoerde Quadrivas-behandelingen. We doen ons best om je privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat wij zorgvuldig omgaan met je persoonlijke gegevens, en ervoor zorgen dat onbevoegden geen toegang hebben tot je gegevens. De behandelend therapeut heeft als enige toegang tot de gegevens in je dossier. Er geldt een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

Hoe worden jouw persoonsgegevens verzameld?
Om jouw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen neemt de Quadrivas Therapeut passende administratieve en technische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking, ongeoorloofde wijziging of een anderszins onrechtmatige verwerking tegen te gaan. Alleen zij heeft toegang tot jouw persoonsgegevens.

Welke rechten heb je en hoe kun je deze uitoefenen?
De AVG geeft individuen verschillende rechten om hun privacy te waarborgen: Recht op inzage in jouw persoonsgegevens; Recht op verbetering/aanvulling van jouw persoonsgegevens; Recht op verwijdering van jouw persoonsgegevens; Recht op het beperken van de verwerking van jouw persoonsgegevens; Recht op bezwaar tegen verwerking van jouw persoonsgegevens. Het verzoek tot uitoefening van een of meer van de bovenstaande rechten kun je schriftelijk indienen via het e-mailadres van je behandelend Quadrivas Therapeut waarna je binnen 10 werkdagen een bevestiging zal ontvangen. Als je een klacht hebt over de verwerking van je persoonsgegevens, laat het ons weten. Komen wij er samen niet uit dan vinden wij dit erg vervelend. Je hebt altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe lang worden jouw persoonsgegevens bewaard?
Jouw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor de gegevens zijn verkregen. De WGBO (Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst) adviseert een bewaartermijn van minimaal 15 jaar. 15 jaar na de laatste behandeling worden jouw gegevens verwijderd, tenzij je zelf anders beslist.

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden
Jouw persoonsgegevens worden niet ongevraagd verstrekt aan derden. Voorbeeld: als bij verwijzing naar een arts of fysiotherapeut deze persoon/instantie gegevens nodig heeft, doen we dat alleen op jouw verzoek en alleen met jouw expliciete toestemming. Echter als er een verzoek komt waarbij we wettelijk verplicht zijn om informatie te verstrekken, zullen we dat doen. Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen die gevestigd zijn buiten de EU.

Cookies
Er worden functionele en analytische (Google Analytics) cookies verzameld. Je kunt zelf het cookiebeheer van je browser aanpassen door de instellingen aan te passen (dit kan effect hebben op de werking van de sites die je vervolgens bekijkt).

Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens kunt je te allen tijde richten aan: therapeuten@quadrivas.nl of per post aan: Quadrivas Clinic & Academy, Alberdingk Thijmstraat 32, 1054 AK Amsterdam