Overgewicht

We hebben het te goed en dat is ons lichaam niet gewend.


Overvloed

Ons lichaam is gemaakt voor schaarste en niet voor overvloed. Het kan heel erg goed vasthouden, maar slecht loslaten. Daarom is het ook makkelijker om aan te komen dan af te vallen. Eeuwenlang heeft de mens het moeten doen met wat de natuur gaf aan eten. Nu voeding is overgenomen door een industrie de is gebaseerd op marketing en geld verdienen, raakt ons lichaam van de mik. Dit is al jaren gaande en steeds meer mensen krijgen problemen met hun lijf. Ook worden er tientallen diëten de markt op gegooid, die ons allemaal doen geloven dat we afvallen. En toch groeit het aantal mensen met overgewicht nog steeds.

Wij weten als therapeuten al jaren dat er een verband bestaat tussen overgewicht, insuline-ongevoeligheid, hyperinsulinemie (te veel insuline) en veranderingen in bloeddruk en de werking van de bloedvaten. Er zijn inmiddels diverse onderzoeken die duidelijker maken hoe deze factoren elkaar beïnvloeden.%

Vrouwen met overgewicht


Overgewicht wordt in de huidige maatschappij gezien als een groeiende zorg, want bijna de helft van alle volwassen in Nederland is te zwaar. Hiervan kampt nog eens 12,7% met obesitas.

Overgewicht heeft niet alleen uitwerking op hoe jij in je vel zit, het verhoogd ook nog eens de kans op veel hart- en vaatziekten en diabetes type II. Zo blijkt dat meer dan twee van de vijf nieuwe gevallen van diabetes type II te wijten zijn aan overgewicht.

%

Mannen met overgewichtWaarom de meeste diëten niet echt werken.

 

Alleen maar op dieet gaan is voor de meeste mensen niet afdoende om voorgoed een patroon te vinden om het gewicht stabiel te houden. Vaak vallen mensen prima af met een dieet, om vervolgens in rap tempo weer aan te komen. Vaak nog met een paar extra kilo’s erbij. De oorzaak hiervan is dat het bloedvaatstelsel niet meer optimaal functioneert. Er is inmiddels een verband aangetoond tussen het vervetten van het lichaam en insuline resistentie.

Met hulp van het vetweefsel in het lichaam kan insuline de bloedvaten wijder of juist nauwer maken. Het vetweefsel scheidt namelijk allerlei stoffen uit, zoals hormonen en ontstekingsstoffen, die samen met insuline invloed hebben op de bloedvaten. Bij verminderde gevoeligheid voor insuline kan insuline de vaten niet meer goed verwijden, maar wel nauwer maken. Er vormt zich een nieuw soort vetweefsel, dat zich bij mensen met overgewicht en diabetes type 2 ophoopt rond de bloedvaten.


Voor mijn gezondheid wilde ik graag 15 kilo kwijt. Diëten lukte niet en ik werd er moedeloos van.

De coaching en Quadrivas behandelingen hebben mijn leven voorgoed veranderd en ik voel me nu beter dan ooit.

JoostQuadrivas en overgewicht

Een goede doorbloeding is zeer belangrijk tijdens het afvallen omdat via het bloed alle afvalstoffen (waaronder afgebroken vet) afgevoerd worden. Tijdens een Quadrivas behandeling wordt het weefsel gemanipuleerd om het zo te ‘ontwarren’ en te ‘openen’. Op deze manier wordt ook de bloeddoorstroming in deze weefsels gestimuleerd zodat ze weer optimaal kunnen functioneren. Tevens zorgt de activatie van de spieren ervoor dat er meer vetten afgebroken worden die door de aderen afgevoerd kunnen worden naar de lever en de nieren. Doordat de bloedvaten herstellen zal ook het metabolisme plaatselijk zorgen voor verlies van overgewicht.

De Quadrivas therapeuten zijn opgeleid tot manueel therapeut maar ook tot coaches die jou helpen om je levensstijl te veranderen. Samen met jou stellen ze een plan op om veranderingen te maken in je eetgewoontes en beweeggewoontes. Wij werken met een eetpatroon die ondersteunend werkt bij het laten herstellen van je bloedvaten. Op deze manier ligt er een op maat gemaakt plan voor jou om van je overgewicht af te komen. De therapeuten steunen je om deze veranderingen door te voeren en om weer gezond te worden.

Ongeveer één op de zeven gevallen van hart- en vaatziekten in Nederland kan toegeschreven worden aan overgewicht.