Herkenbare klachten?

Lipoedeem

Nadat bij jou de diagnose lipoedeem is gesteld ben je vaak ten einde raad. Je bent je rot geschrokken van de foto's op internet en je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd om aan die schrikbeelden te ontsnappen. Je sport je suf, kent alle diëten van binnen en buiten en bent door diverse artsen en therapeuten al vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Het enige advies dat je hebt gekregen is dat je er maar me moeten leren leven en dat je maar steunkousen aan moet trekken. Met onze jarenlange ervaring weten wij inmiddels dat lipoedeem omkeerbaar is en er iets aan is te doen.

Lees verder

Vermoeidheid en pijn

Word je chagrijnig van lange wandelingen of een dagje winkelen? Kun je moeilijk lang staan? Of zit jij beneden te wachten terwijl de rest van je familie een bergwandeling maakt? Heb je het gevoel dat er duizenden mieren door je benen lopen? En kun je ’s nachts niet slapen vanwege de kramp in je benen? Heb je al van alles hebben geprobeerd om de conditie in je benen te verbeteren of om af te vallen op specifieke plekken (benen, billen en buik)? Of heb vaak last van terugkerende klachten, zoals lage rugpijn of rusteloze benen. Dan is er waarschijnlijk iets mis met je doorbloeding en daar is een oplossing voor.

Lees verder

Insulineresistentie en diabetes type II

Als je onverklaarbare eetbuien hebt en een sterke neiging hebt naar voeding die zoet en vol is. Als je onverzadigbaar bent en de hele dag aan eten denkt, maar niet naar het gezonde, dan heb je grote kans dat je insuline niet meer werkt zoals het hoort. Je kunt zelfs diabetes type II ontwikkelen met nare gevolgen voor je bloedvaten. Tijd voor actie en verandering in je leefpatroon1

Lees verder

Pijnlijke gewrichten en blessures

De spieren en gewrichten in lichaam zijn een belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven maar bovenal ook wanneer je regelmatig sport. Blessureleed ligt dan al snel op de loer. Wanneer je uitspreekt dat je last hebt van een blessure geef je toe aan wat je lichaam je waarschijnlijk al langere tijd duidelijk probeerde te maken. Als je belangrijke signalen verwaarloost, kun je jezelf behoorlijk tegenkomen. Zelfs topsporters die al jarenlang blessurevrij zijn kunnen toch ineens overmoedig worden en geblesseerd raken.

Lees verder

Leuk zo’n zwangerschap, maar toch…

De zwangerschap is een periode van grote veranderingen. Elke vrouw ervaart die veranderingen anders. Sommige vrouwen voelen zich 9 maanden lang beter dan ooit, maar in deze periode ervaren ook veel vrouwen lichamelijke klachten die het mooie proces van zwanger zijn soms overschaduwen. Pijn in je bekkengebied, last van je onderrug, spataderen, het vasthouden van vocht en het maar niet kwijt kunnen raken van de overtollige zwangerschapskilo’s na de bevalling.

Lees verder

Overgewicht

Je lichaam is gemaakt voor schaarste en niet voor overvloed. Het kan heel erg goed vasthouden, maar slecht loslaten. Daarom is het ook makkelijker om aan te komen dan af te vallen. Eeuwenlang heeft de mens het moeten doen met wat de natuur gaf aan eten. Nu voeding is overgenomen door een industrie de is gebaseerd op marketing en geld verdienen, raakt ons lichaam van de mik. Dit is al jaren gaande en steeds meer mensen krijgen problemen met hun lijf. Ook worden er tientallen diëten de markt op gegooid, die ons allemaal doen geloven dat we afvallen. En toch groeit het aantal mensen met overgewicht nog steeds.

Lees verder