Het belang van een goede doorbloeding…

Klachten die ontstaan door een slechte doorbloeding.

Quadrivas en doorbloeding


Word je changerijnig van lange wandelingen of een dagje winkelen? Kun je moeilijk lang staan? Of zit jij beneden te wachten terwijl de rest van je familie een bergwandeling maakt? Heb je het gevoel dat er duizenden mieren door je benen lopen? En kun je ’s nachts niet slapen vanwege de kramp in je benen? Dan is er waarschijnlijk iets mis met je doorbloeding. Binnen onze praktijken horen wij vaak dat cliënten al van alles hebben geprobeerd om hun doorbloeding in de benen te verbeteren of om af te vallen op specifieke plekken (benen, billen en buik). Ook hebben veel cliënten vaak last van terugkerende klachten, zoals lage rugpijn of rusteloze benen. Maar zelfs met sporten, diëten en/of fysiotherapie komen ze niet van hun klachten af. De reden hiervoor is, en dat weten wij uit ervaring, dat de doorbloeding in die gebieden dusdanig verstoord is, zodat het lichaam het niet meer zelf kan oplossen. Hoe hard ze ook sporten of welk dieet ze ook volgen.

Het belang van gezonde vaatwanden.

Conditie bloedvaten


Bloed voert zuurstof en voedingsstoffen aan naar de cellen overal in het lichaam. Op de terugweg neemt het bloed allerlei afvalstoffen mee naar de lever en nieren zodat die afvalstoffen via de urine en ontlasting kunnen worden uitgescheiden. Leeftijd, eetgewoonten (verkeerde vetten en teveel suikers), te weinig beweging en aangeboren zwakte van de bloedvaten zijn er vaak de oorzaak van dat de doorbloeding, vooral in de haarvaten bij de organen, gewrichten en in de ledematen, vermindert. De bloedvaten verliezen hun elasticiteit en er zetten zich vetten af tegen de binnenkant van de vaatwand. Dat maakt de doorgang voor het bloed nauwer. Vooral vrouwen, merken dat in de benen. Die voelen dan gauw moe, pijnlijk en zwaar aan. Ze ontwikkelen overgewicht, cellulite, krijgen last van rusteloze benen en in ernstige gevallen ontstaan lymfe-oedeem, lipoedeem of spataderen. Of ze ontwikkelen ernstiger vormen van vasculaire insufficiëntie. Het is dus van levensbelang dat we onze bloedvaten zoveel mogelijk soepel en schoon houden. Een zeker verlies van elasticiteit en flexibiliteit komt onvermijdelijk met de jaren.

Quadrivas en gezonde bloedvaten


Weefsels met een slechte bloedvoorziening hebben manipulatie nodig om weer goed te kunnen functioneren. In die gevallen biedt een Quadrivas Therapeut uitkomst. De Quadrivas Therapy bevat zeer specialistische handgrepen waarmee een therapeut in staat is om weefsel te ‘ontwarren’ en te ‘openen’ voor een optimale bloedvoorziening. Door diepe zogenaamde ‘aanhaaktechnieken’ traint een therapeut automatisch de onderliggende bloedvaten en wordt de doorstroming in de bloedvaten gestimuleerd. Bloedvaten worden weer soepel en het lichaam is in staat zichzelf te herstellen. De Quadrivas Therapy is een prima methode om iemand voor te bereiden op een operatie. Hoe beter de doorbloeding voor de operatie, hoe groter de kans op snel herstel. Maar ook adviseren wij cliënten om zo snel mogelijk na een operatie te starten met de Quadrivas Therapy. Hoe sneller de doorbloeding in het getraumatiseerde gebied wordt gestimuleerd, hoe groter de kans op snel herstel.

Aarzel niet langer...

Ervaar de Quadrivas Therapy zelf en maak een afspraak!